De Visvijver aan de Oude Kleefsebaan – Craeyenbergh

Recreëren en vissen rondom en in de vijver is voor iedereen, die zich aan de spelregels houdt, het gehele jaar mogelijk. Denk aan je visvergunning!

In de laatste winterse weken werd er ook weer met veel plezier, volop geschaatst en gesleed.
De regels zijn niet zo ingewikkeld; “ga respectvol om met het groen en de dieren” en denk met de muziek die je aanzet graag even aan de omwonenden. Dat het groen rond de vijver ook vaak gebruikt wordt door de honden is geen probleem voor al die hondenbezitters die steeds weer een zakje mee nemen en de poep opruimen. Dank daarvoor!

Toch trappen we nog regelmatig ergens in. Het Dorpsplatform vindt iedereen bevoegd om anderen aan te spreken als het (foute) gedrag daarom vraagt.

Jarenlang is de visvijver, deels in samenwerking met de gemeente, onderhouden door een groepje betrokken inwoners, o.a. door Theo Tijssen als “aanvoerder”, André de Groot, Frans Peters. Helaas zijn zij niet meer in staat dit voort te zetten. Wij willen hen heel hartelijk bedanken voor al die jaren snoeien, ruimen en harken!
Op Gert-Jan Lamers kunnen we nog steeds jaarlijks een beroep doen om met zijn machine het riet aan de kanten te maaien en uit de vijver te verwijderen. Heel fijn!

Afgelopen herfst is er, min of meer spontaan tijdens het bladharken, een nieuw groepje ontstaan. Eind oktober kregen we van de gemeente een doos met bollen van het zomerkoninkje, dat graag in drassige grond vertoeft. Met elkaar hebben we, lekker in het zonnetje, deze bollen de grond in geduwd. Nu afwachten of ons werk wordt beloond!

Wil je af en toe meehelpen bij het onderhoud van en rondom de visvijver dan kun je je naam en 06 nummer doorgeven via info@dorpsplatformoverasselt.nl
Angela van der Pijll, secretaris van het DPO en lid van de onderhoudsploeg, beheert de app en zal je dan toevoegen.

Geef een reactie