[et_pb_section bb_built=”1″ fullwidth=”on” specialty=”off” background_color=”#2ea3f2″ inner_shadow=”on” parallax=”off”][et_pb_fullwidth_image _builder_version=”3.0.82″ src=”https://www.dorpsplatformoverasselt.nl/wp-content/uploads/2017/10/banner_Overasselt05.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” border_style=”solid” box_shadow_position=”outer” /][/et_pb_section][et_pb_section bb_built=”1″ fullwidth=”off” specialty=”on”][et_pb_column type=”3_4″ specialty_columns=”3″][et_pb_row_inner][et_pb_column_inner type=”4_4″ saved_specialty_column_type=”3_4″][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”3.0.82″ background_layout=”light” border_style=”solid” box_shadow_position=”outer”]

Wat doen we?

We zijn gestart met een inventarisatie van wensen en behoeften van inwoners door in januari 2005 hebben we een leefbaarheids-enquête gehouden.

De resultaten hebben de gemeente en anderen duidelijk gemaakt waarvoor wij staan en hoe de Overasseltse bevolking denkt over het eigen dorp. Tevens worden de resultaten gebruikt als input voor het dorpsplan.

Wat doen we ?

We zijn bewust een neutraal (niet politiek) orgaan. We trachten een brug te slaan tussen bewoners van het dorp en andere partijen.

Dorpsplan

Net zoals een leefbaarheidsenquête, is een toekomstvisie opgesteld met en door bewoners een handig instrument om nieuwe projecten op te starten en aan te toetsen. Een Dorpsplan is zo’n toekomstvisie.

Werkgroepen

Het dorpsplatform heeft een aantal werkgroepen: Veiligheid, Landelijke Charme, Jeugd, Groen/Buitengebied en Dorpsplein. De werkgroepen zijn o.a. ontstaan rondom thema’s die uit de leefbaarheidsenquête naar voren zijn gekomen. De werkgroepen hebben een aantal projecten onder hun hoede. Zie  werkgroepen.

Werkwijze

    • We organiseren twee keer per jaar een informatieavond en leden-vergadering.
    • Het dorpsplatform neemt de wensen van inwoners als uitgangspunt voor projecten en initiatieven. Bij de uitwerking betrekken we inwoners van het dorp.
    • De keuze is bewust op een Vereniging gevallen om een transparante en democratische organisatie te maken en om een optimale interactie met inwoners aan te gaan.
    • De organisatie bestaat uit een bestuur en  werkgroepen. Het bestuur komt minimaal 1x in de maand bij elkaar.
    • Indien nodig voor de leefbaarheid van het dorp verricht het bestuur ook lobby-taken richting gemeente, andere overheden en politiek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[/et_pb_text][/et_pb_column_inner][/et_pb_row_inner][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_4″][et_pb_sidebar admin_label=”Sidebar” orientation=”right” background_layout=”light” _builder_version=”3.0.82″ area=”sidebar-1″ show_border=”off” box_shadow_position=”outer” /][/et_pb_column][/et_pb_section]